Friterede brødkugler – Còccoli

Friterede brødkugler

Nu har friterede brødkkugler og bryllup i Toscana jo ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre – og så alligevel. For netop til Claudias kusines bryllup i sommers, blev vi efter ceremonien budt på en overdådig buffet i haven til slottet hvor festen senere skulle holdes. Der blev bl.a. serveret disse små lækre brødkugler også kaldet Còccoli – opskriften fik jeg lokket ud af kokken og eftersom der ikke er så meget i hverken den eller fremgangsmåden, tænkte jeg at jeg ville flankere indlægget med stemningsbilleder fra dagen. Vi befinder os i det nordlige Toscana, nogle få kilometre udenfor Lucca.

Friterede brødkugler

Friterede brødkugler – sådan gør du:

1. Lav den kendte “fontæne” konstellation med hullet i midten af melet. Hæld mælk, svinefedt og salt i hullet og start med at samle dejen. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile tildækket, på et lunt sted, i ca. 2 timer.

2. Tag lidt dej imellem hænderne og saml små kugler eller lidt aflange og friter dem i 180 grader varmt fritureolie.

3. Tag brødkuglerne op og læg dem på fedtsugende papir. Drys godt med salt. Server rygende varme.

Friterede brødkugler
Friterede brødkugler - Còccoli

Friterede brødkugler – ingredienser

300g mel – gerne tipo 00

30g gær(røres ud i mælken)

40g svinefedt

175ml lunt mælk(eller grøntsagsfond)

salt og olie egnet til friture

Friterede brødkugler - Còccoli

  , , , , , , , , , , , , , ,