Kikærtesuppe med sølvbeder og ansjos – opskrift – Cacciucco di ceci

Kikærtesuppe

Cacciucco er den rustikke fiskesuppe fra Livorno, som vi har beskrevet i en artikel i Berlingske Tidende. Denne version er uden fisk – næsten – man skal kun bruge lidt ansjos til retten og resten af fiskene er skiftet ud med kikærter. Opskriften er nem, smager fantastisk og så mætter den ufattelig godt på en kold, kold efterårs/vinteraften.

 

Cacciucco di ceci

Kikærtesuppe med sølvbeder og ansjos

1. Læg kikærterne i blød dagen før. Dagen efter koges de møre i vand, en smule salt og urterester – gem væden.

2. Svits løg, ansjos og hvidløg i rigeligt olivenolie. Inden løgene tager farve tilsættes sølvbeder.

3. Efter et par minutter tilsættes tomat, salt og peber og det hele simrer i 30 minutter.

4. Tilsæt kikærter og en smule af væden og lad det simre i 10-15 minutter.

5. Skær tykke skiver af Pane Toscano og grill det på pande eller i ovn. Gnid med hvidløg og hæld god olivenolie over. Placer i bunden af en dyb tallerken eller en velegnet lerskål.

6. Hæld den varme suppe over brødet og drys med ost. Osten kan evt. røres ud i suppen inden.


bruschetta

Ingredienser 4 kuverter

400 gram kikærter

300 gram sølvbede(blade) snittet i grove strimler

1 dåse gode italienske dåsetomater, blendet groft

2 fed hvidløg(skåret i halve) gem en halv til brødet!

1 løg, snittet i fine strimler

2 ansjosfileter i olie eller under salt

Olivenoile

4 tykke skiver Pane Toscano eller italiensk brød

Revet Grana Padano eller Pecorino ost

Salt og friskkværnet peber. Evt. Friskhakket persille til pynt.

  , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *