Suppe med kikærter og kartoffel – Minestra di ceci e patate

I weekenden ankom en pakke fra Italien, rettere sagt, fra min svigermor Graziella. Med spænding blev pakken åbnet og ud væltede de mest fantastiske toscanske kikærter. Først undrede jeg mig over hvorfor hun sendte mig kikærter, så kom jeg i tanke om, at jeg vist havde nævnt, at de kikærter man kunne få heroppe, ikke var af samme gode kvalitet som de toscanske… og en uge senere havde jeg så skabet fyldt! Nu tænker jeg, at jeg måske skulle nævne at udvalget af tørrede bønner i Danmark ikke helt lever op til det toscanske – bare lige for at se hendes reaktion.

Under alle omstændigheder – jeg lagde straks en stor håndfuld i blød natten over. Kogte dem færdige dagen efter og lavede derefter denne Minestra.

1. Halver løg og snit i fine skiver. Skræl kartoflerne og snit i fine skiver. Skær Pancetta i små stykker.

2. Varm lidt oliven olie op i en stor tykbundet gryde sammen med hvidløget. Lige inden det tager farve fjernes hvidløg. Hæld Løg, kartofler og pancetta i gryde og svits i 2-3 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt kikærte væden lidt ad gangen og lad kartoffel/løg blive koge møre heri. Det tager 10-12 minutter.

3. Tilsæt corgette, tomater og gulerødder og efter et par minutter fond og kikærter.

4. Lad suppen småkoge i 20-30 minutter. Smag til med salt og peber. Server varm med et drys af frisk hakket persille og nogle dråber af den gode Ekstra Jomfru oliven olie hældt over.

Ingredienser – du skal bruge til 4 portioner

150g kikærter samt nogle urterester og laurbærblad. Kogt møre i vand(gem væsken til suppen).

300g skrællede kartofler

50g Pancetta

4 løg, 1 let presset hvidløgsfed

1 stor gulerod, skåret i tern

1 lille courgette, skåret i tern

5-6 modne daddel-tomater, som San Marzano, skåret i små tern

1/2 – 1 liter grøntsags eller let kyllingefond. Salt og peber.

Frisk hakket persille og oliven olie

  , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *