Italienske mad og vin arrangementer i september

Af Claudia Amendola – redigeret af Claus Pedersen

Giornate del vino a Caldaro Vin(og mad) festival 2-3 september iTrentino-Alto Aldige

Her skal man skynde sig lidt da sidste dag er i dag – sÃ¥ med mindre du er i omrÃ¥det mÃ¥ det nok blive næste Ã¥r. Der vil dog blive noget at glæde sig til: Omkring 150 hvid- og rødvine fra omrÃ¥det til smagning, samt specialiteter fra “Altoatesine” pÃ¥ hovedtorvet i Caldaro. Yderlig to dage med smagning af de bedste Ã¥rgange fra 19 lokale producenter, med dertilhørende typiske madvarer fra zonen som Speck, friterede kager og ost. Arrangeret af Wein.Kaltern.

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=caldaro%20sulla%20strada%20del%20vino&um=1&biw=1440&bih=747&ie=UTF-8&sa=N&tab=il

Festa te lu Mieru Vin festival 3-5 september i Puglia(Apulien)

Smagning af vin som det var engang. Sammenblanding af diverse druer fra forskellige marker og omrÃ¥der, ingen præcise udregninger eller andet – dog vine med lokalt særpræg som følge af traditioner. Tilstedeværelse af sommelier delegation AIS fra Lecce til smagninger af “gamle” contra “nye” vine.

Website og info: http://www.festatelumieru.it/

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=festa%20te%20lu%20mieru%20carpignano%20salentino&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Fiera di Albareto Rørhat/Karljohan svampe festival/arrangement 10-12 september i Albareto, Emilia-Romagna

“I tre giorno del Fungo Porcino” – tre dage i selskab med Karl Johan og Rørhatte i alle mulige afskygninger. Et stort marked- og messeomrÃ¥de hvor gastronomiske stande giver smagsprøver pÃ¥ svampenes konge og køkkenkurser i tilberedningen af “Funghi Porcini” fra Albareto.

website og info: http://www.fieradialbareto.it/

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=fiera%20di%20albareto&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Festival del Prosciutto di Parma Stor festival i Parma og omr̴de der dedikerer dagene d. 10 Рd- 19 september til skinken fra Parma

Flere producenter holder “Finestre Aperte”(Ã¥bne vinduer), hvilket giver den enestÃ¥ende mulighed at se og endda deltage visse steder i produktionen af de verdenskendte skinker fra Parma. De sidste tre dage af festvalen bliver der afholdt en gigantisk fest pÃ¥ de centrale pladser i Parma, med et gastronomisk marked med lokale specialiteter pÃ¥ Piazza della Steccata.

Web og info: http://www.festivaldelprosciuttodiparma.com/

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=parma%20italia&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

A tavola nel Feltrino: il Fagiolo madfestival d. 17-19 september der sætter fokus pÃ¥ bønner fra omrÃ¥det omkring byen Lamon, 50 km. øst for Trento – i høj grad zonens kendte IGP mærkede Fagiolo di Lamon.

Prøv bønner i lokale retter tilberedt på restauranter eller de gastonomiske stande opsat til lejligheden.

Find stedet her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=lamon%20bl&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl






  , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.