Morellino – nu som is

For ikke sÃ¥ forfærdelig længe siden drogScansano vi pÃ¥ en lille gastronomisk dannelsesrejse til Maremma. Zonen, som ligger i det sydvestlige Toscana og nordlige Lazio, har sÃ¥ mange kulinariske oplevelser at byde pÃ¥, at mit fire dages besøg langt fra slog til. Lidt rundt kom vi dog og jeg vil i den nærmeste fremtid prøve at stykke stumperne sammen til nogle – forhÃ¥bentlig – inspirerende indlæg.

Maremma er bl.a(mÃ¥ske mest) kendt for vinen “Morellino di Scansano. Hvor Morellino er varianten af Sangiovese druen, der jo presses til mosten som vi kender som Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulcino, er Scansano byen som har givet sit navn til denne uhyggelig gode rødvin.

Morellino er nu ogsÃ¥ blevet til en is. Resultatet af tre venners nysgerrighed og kærlighed til den lille drue er nu udtrykt i en dejlig is, som bibeholder og drager fordel af druens naturlige tannin. Det var de to iværksættere Gianfranco Ricci og Orizia Mazzini samt Benito Daniele, som er ekspert i lokale traditioner, der satte sig for at udnytte Morellino druens udprægede dufte og dyder. “Gelato al Morellino” som denne nyskabelse kaldes, er allerede blevet optaget som emne hos den europæiske komité for turisme og gastronomi for “hÃ¥ndværks is” – de tager tingene alvorligt sydpÃ¥. kommer du forbi Scansano, kan du nyde denne hÃ¥ndværks is pÃ¥ “Antica Gelateria Le Cascine”.

Nyttige informationer

Isbaren ligger her: http://scansano.paginegialle.it/toscana/scansano/bar.html

  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.