Ja, det er pasta – eller i hvert fald en lokal variant af pasta. Det kaldes Testaroli og stammer fra omrÃ¥det Lunigiana i det nord-østlige Toscana. Testaroli bliver ikke helt lavet som alt andet pasta. Man blander ganske vist sit mel, vand og lidt salt sammen, men der slutter sammenligningen ogsÃ¥. Dejen, som er mere henimod en pandekagedej, hældes pÃ¥ specielle jernstøbte pander og sættes over Ã¥bent ild.
NÃ¥r dejen har fÃ¥et sin rette farve og har konsistens som en tyk pandekage tages den af ilden. Testaroli skæres i kvadratiske stykker og ligges i en gryde med kogende vand, der straks slukkes. Stykkerne ligger lidt, tages op og vendes i en hjemmelavet Pesto(den mest brugte version). Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave Testaroli, men jeg smagte det hos noget af min svigerfamilie som bor i Carrara, ikke sÃ¥ langt fra oprindelsesstedet. De var sÃ¥ venlige at give mig et stykke med hjem der var lavet pÃ¥ det lokale “Pastificio” og derefter vakuumpakket.
Nyttige informationer:
Testaroli menes at kunne spores tilbage til antikken. Betragtes af nogle som den første rigtige type pasta.
Ordet Testaroli udledes af ordet Testo som er fadet(panden) af støbejern(tilbage i tiden af ler) hvori pastaen blev lavet, dengang af speltmel